/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2016 » 2016-14 New York

18 mei New York

     


Waar geweest en Wat gedaan?

Central Park

Familiebezoek

 Verslag

 

Vanmorgen kregen we van onze gastheer een onverwacht ontbijt van french toast en wat fruit. We hadden dus al wat in de maag voor we de deur uit gingen. We hadden de afgelopen 2 dagen al van alles gezien wat vandaag op de planning stond en het was mooi weer, dus gingen we vandaag al naar Central Park. In het park is een multicache die je langs alle bruggen en arches in Central Park leid. Dat zijn totaal  32 stuks. Omdat aangeraden werd om in het noorden te beginnen hebben we dus de metro naar Harlem genomen.  Door een vergissing van mij stapten we 1 halte te laat uit en hebben 6 blocks door Harlem gewandeld.

IMG_1224_800x533-1.jpg

Overdag is dat geen probleem. Hier moet je alleen niet ’s nachts gaan rondwandelen. Al gauw kwamen we aan de noordkant van het park waar de 1e en grootste arch te vinden is. We vonden het antwoord op de vraag voor de Multi en gingen op weg naar een virtuele cache op het hoogste punt van het park. Dat was nog even klimmen en we kwamen uit bij een ruïne. 

IMG_1227_400x600-1.jpg

We vervolgden onze weg door het park van brug naar arch, of andersom, en deden nog wat andere caches tussendoor. Zo liepen we slingerend door het park zuidwaarts. We waren allebei wat moe gelopen en pauzeerden regelmatig. Echt opschieten deed dat niet. Tegen de middag kregen we honger en gingen we even het park uit om een lunch te scoren. Er was niet veel te zien aan de oostkant van het park en na een tijdje gewandeld te hebben zagen we weer zo’n kraampje staan. Daar hebben we een lamb-gyro sandwich gekocht. Lang niet zo duur als die hotdog van gisteren. In het park hebben we de lunch opgepeuzeld. David kreeg daarna een inzinking die hij op een bankje verwerkt heeft. We hebben daarna nog een een stukje door het park gewandeld en toen we 6 bruggen en arches van de 32 gevonden hadden zijn we het park uitgegaan om de metro naar Forest Hill te nemen. 

DSCN5285_800x600-1.jpg

We kwamen iets te vroeg in Forest Hill aan en kwamen als eersten aan bij Christina, mijn achternichtje. We hadden haar 23  jaar geleden voor het laatst gezien toen ze pas 2 jaar oud was. Ze is een leuke jonge vrouw geworden. Niet veel later arriveerde ook de rest van de familie. Het werd een gezellig samenzijn.

DSCN5299_800x600-1.jpg

Er werd pizza besteld en volop gekletst. Rond 23 uur werd het tijd om de avond af te sluiten. De meesten moesten morgen gewoon weer gaan werken. Christina en Dennis hebben ons met de auto naar ons BzB gebracht, omdat de treinen ’s avondslaat maar sporadisch rijden. Het was nog een gezellige rit. We hebben ons 1 blok van ons adres laten afzetten om daar bij een winkeltje nog wat te drinken te halen. Na het afscheid en het inslaan van een paar flesjes Mountain Dew zijn we nog even naar de auto gewandeld om de laatste spulletjes eruit te halen. Toen we bij de auto aankwamen kregen we een behoorlijke schrik. Van een afstandje leek het alsof een raam was ingeslagen. Dichterbij gekomen zagen we dat dit niet het geval was, maar dat we een raam niet hadden dichtgemaakt. 2 Dagen heeft de auto in New York met een wijd open raam gestaan en hij stond er nog steeds en niks was weg. Pffff, wat een opluchting. Niet te geloven. We haalden alles eruit wat er nog in lag en sloten nu wel alles goed af. We liepen naar onze kamer en zijn daarna nog even het dak opgegaan om Manhattan by night te bewonderen.

 Enkele feiten

Gereden: 0 Miles (0 km)

Het Weer: 21°C          


Overnachting

AirBnBGabeVasili.jpg 

Gabe & Vasili

32-06 47th St,

Astoria, NY 11103

 

https://www.airbnb.nl/rooms/7773352

 


Beoordeling

Goed. Ruime kamer, zeker voor New Yorkse begrippen. Aardige, behulpzame gastheren. Veilige buurt. Metrostation om de hoek. Goede Wifi, alleen geen fatsoenlijke plaats om te zitten met je laptop. 


         


Maak een Gratis Website met JouwWeb