/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2016 » 2016-02 Arlington - Washington DC

6 mei Arlington - Washington DC

     


Waar geweest en Wat gedaan?

Library of Congress

Capitool

Ontmoeting met Petra Verslag

 

Afgelopen nacht hebben we goed geslapen en niks geen jetlag want we zijn niet midden in de nacht wakker geworden. Om 7 uur ging de wekker, maar toen David naar buiten keek was het vol op aan het regenen. We hebben toen nog maar een uurtje langer geslapen.

Om 8 uur toch maar opgestaan en ons klaar gemaakt voor de 1e dag in Washington DC.

Er is geen Denny’s in de buurt dus ons 1e Amerikaanse ontbijt bestaat uit een broodje bij de Subway tegenover ons motel. Smaakte helemaal niet verkeerd.

DSCN4275_450x600.jpg

Rond 10 uur reden we richting The Mall. The Mall is het gebied tussen het Lincoln Memorial en het Capitool waar veel monumenten te bewonderen zijn. Halverwege de Mall hebben we de auto in de parkeergarage van het Ronald Reagan Building neergezet en omdat het zo regende besloten we om vandaag maar eerst naar de Library of Congres te lopen.

Op al onze reizen naar Amerika hebben we nog nooit paraplu’s meegenomen, maar nu wel en die hebben we vandaag goed kunnen gebruiken. Het was nog een behoorlijk stukje stappen naar de Library en eer we daar aankwamen waren de broekspijpen tot de knieën nat en sopten we in onze schoenen. We waren blij dat we naar binnen konden gaan.

IMG_0067_800x533-1.jpg

Binnen moesten de tassen en jassen eerst door een scanner, zoals op het vliegveld, en wij moesten ook door een poortje lopen. Het Thomas Jefferson Building waar de Library of Congres in gevestigd is, is een prachtig gebouw met mooie zalen. 

IMG_0061_800x533.jpg

We hebben hier zeker 2 uur rondgelopen en veel gefotografeerd. We hebben daar o.a. de oudste kaart waar Amerika op staat uit 1507 gezien en de Gutenberg Bijbel. Vanaf de Library zijn we via een tunnel naar het Visitorcenter van het Capitool gewandeld.

DSCN4340_800x600.jpg

In het Visitorcenter wilden we even gaan pauzeren in het restaurant toen een medewerker ons vroeg of we tickets voor een tour door het Capitool wilden. Wij waren blij verrast dat er nog tickets waren, want via internet waren geen meer te krijgen. Daar hoefden we dus niet lang over na te denken en we konden meteen aansluiten bij de groep die net naar binnen ging.

Eerst kregen we een film te zien waar het ontstaan van de senaat werd uitgelegd. Na de film werden we in groepen ingedeeld en kregen we een koptelefoon waarmee we alleen onze gids hoorden. We rondleiding ging door 3 zalen. Als eerste kwamen we in de “Crypt”. De ruimte onder de koepel waar de rotunda en de koepel door gedragen word. Een ruimte vol pilaren en standbeelden. Vervolgens gingen we naar de Rotunda. Dit is normaal de meest ndrukwekkende ruimte.  Helaas, was er nu weinig van al dat moois te zien door de renovatie. Van de koepel was juist de schildering in de top zichtbaar en de rest was met doeken afgedekt en de wand van de Rotunda stond helemaat in de steigers. 

IMG_0131_800x533.jpg

De renovatie moet begin volgend jaar klaar zijn voor de nieuwe president. Vervolgens gingen we naar de National Statuary Hall. Deze ruimte staat vol met marmeren en bronzen beelden. Iedere staat heeft 2 standbeelden geleverd van personen die belangrijk zijn / waren voor de betreffende staat. Omdat door het gewicht van de beelden de vloer het echter begon te begeven staan nu niet alle beelden in de National Statuary Hall, maar staan ze verspreid door het Capitool. Het was een interessante tour. Helaas van de renovatie in de Rotunda, maar we zijn toch in het Capitool geweest.

Na de rondleiding zag ik dat ik een berichtje van Petra had gekregen. Wij kennen haar van het Alles Amerika Forum en zij woont vlakbij Washington DC. Omdat zij vandaag ook in de stad was had ze gevraagd of we zin hadden om met haar wat te gaan drinken in een Engelse pub genaamd Castle & elephant. Petra was al op weg naar het café. Wij zijn toen ook richting café gelopen en onze voeten die binnen toch al wat aan het opdrogen waren, werden weer zeiknat.

Petra zat al op ons te wachten en samen hebben we wat gedronken en gekletst. 

13131054_10153996587375590_3177470439328930438_o_800x450.jpg

Het was gezellig om haar weer eens te zien. Na een uurtje moest zij weer naar huis en zijn wij op zoek gegaan naar wat eetbaars. Dat vonden we in Harriets Familydiner in het Harrington Hotel.

De clamchowder (mosselsoep) was heerlijk. Precies wat een paar verkleumde toeristen nodig had om weer wat op temperatuur te komen. Ook de steak was goed.

Na het eten hebben we de auto opgehaald en zijn we gauw naar ons motel teruggereden.

De warme douche was heerlijk na die koude regendag en het was fijn om weer droge kleren aan te kunnen doen. Ondanks het weer hebben we toch een mooie dag gehad en morgen wordt het weer gelukkig beter.

  Enkele feiten

Gereden: 7 Miles (11 km)

Het Weer: 12°C              


Overnachting

 

DaysInnArlingtonPentagon-3.jpg

Days Inn Arlington, Pentagon
3030 Columbia Pike
Arlington, VA 22204 US
Phone: 1-703-5215570       
wyndhamrewards.com

 


Beoordeling

 Gedateerd. Langzame Wifi