/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2016 » 2016-10 Ronks - Bellmarw

14 mei Ronks - Bellmawr

     


Waar geweest en Wat gedaan?

Nog 2 Covered Bridges bezocht

Amish

Gap

Philadelphia

Eastern State Penitentiary 

 Verslag

 

Deze morgen zijn we ook weer gaan ontbijten bij de Ihop. Het was een stuk drukker dan gisteren . Het lijkt wel of alle Amerikanen in het weekend buitenshuis gaan ontbijten. Ondanks dat hoefden we niet al te lang te wachten tot er een tafel vrij kwam. Het duurde wel wat langer eer we het eten kregen en het was alweer 11 uur eer we op weg konden gaan. We hadden nog 2 overdekte bruggen, met caches op het programma staan eer we richting Philadelphia gingen. 

DSCN5012_800x600-1.jpg

We hebben even getwijfeld of we daar wel naartoe zouden gaan omdat het alweer zo laat was, maar hebben het toch gedaan. En maar goed ook, want we zagen vandaag weer Amish op het land werken en een aantal koetsen met paarden. We hebben daar een paar mooie foto’s van kunnen maken. 

DSCN5006_800x600-1.jpg

Daarna gingen we via Gap richting Philadelphia. We hadden Tomtom op “vermijd snelwegen” ingesteld waardoor we via een mooie route daarheen geleid werden. We zagen weer schitterende huizen onderweg. Het ene nog mooier dan het andere. Op een gegeven moment kreeg David weer een inzinking waardoor ik weer het stuur overnam. En natuurlijk was het vlak daarna gedaan met de mooie landelijke wegen en kwamen we bij drukkere steden. Van stoplicht naar stoplicht. Van een groene golf hebben ze hier nog nooit gehoord. David zat naast me te slapen. En zo kwam het dat ik dus achter het stuur zat toen we Philadelphia inreden. Rijden in grote steden vind ik maar niks en normaal rijdt David dan. We waren op weg naar de Eastern State Penitentiary. We reden niet via de beste buurt Philadelphia binnen. Het zag er letterlijk zwart van de mensen en het zag allemaal onderkomen uit. Gelukkig leidde Tomtom ons zonder problemen naar de parkeerplaats naast de gevangenis.  Daar moesten we vooraf betalen en we namen een kaartje om maximaal 2 uur te parkeren voor $8. We moesten beiden naar het toilet, dus zijn we eerst bij een saloon tegenover de gevangenis op het terras gaan zitten om wat te drinken en van het toilet gebruik te kunnen maken. Rond 15 uur gingen we de gevangenis binnen.

DSCN5065_450x600-1.jpg

De entree kost $14 per persoon. We kregen ieder een kastje mee met een koptelefoon voor de audiotour. Je kan op eigen houtje de tour lopen. Er staan overal borden waarop staat welk nummer je moet indrukken om de audio van dat deel te horen. De gevangenis is sinds 1971 niet meer in gebruik en is tegenwoordig een toeristische attractie. Al Capone heeft hier ook nog mogen logeren. Hij heeft er wel wat rianter bijgezeten dan zijn medegevangenen. De audiotour is interessant en je kan mooie sfeerfoto’s maken in de oude gevangenis. Ondanks de drukte is het nog aardig gelukt om foto’s zonder mensen te kunnen maken. Daardoor hebben we wel wat langer over de tour gedaan dan de normale 45 tot 60 minuten. Na anderhalf uur waren we rond en moesten we terug naar de auto voordat de parkeertijd om was. Om 16:30 uur hadden we onze gevangenisstraf erop zitten en gingen we naar buiten. Daar waaide het ondertussen behoorlijk hard en er kwam een zwarte lucht aanzetten. Het begon al wat te regenen en we besloten om de rest van ons bezoek aan de stad in te korten en alleen nog naar de Liberty Bell en de Independance Hall te gaan. De parkeerplaats daarvoor werd in tomtom geladen en we gingen op weg. We kwamen midden in het centrum terecht waar het loeidruk was en natuurlijk was er op onze route een omleiding. Tomtom had automatisch omgeschakeld naar 3D view waarop de gebouwen te zien waren. Heel onduidelijk was dat. In de drukte konden we niet gauw even uitzoeken hoe we het beeld weer op 2D kregen en met alle eenrichtingverkeer en de drukte was het lastig om op tijd in de goede baan terecht te komen. We besloten om de Liberty Bell maar te laten zitten en koers te zetten richting motel zodat we voor het donker uit de drukte zouden zijn. Gelukkig reden we al in de goede richting om de stad uit te komen en konden we Philadelphia al snel achter ons laten.

DSCN5106_450x600-1.jpg

Ook de stad uit ging het niet door een al te frisse wijk en waren we blij met de automatische sloten van de auto. Richting ons motel werd het wel een stuk beter, maar toen we bij het motel kwamen konden we daar niet afslaan vanwege de drukte. We moesten doorrijden om ergens te kunnen draaien en zagen daar eindelijk een restaurant dat goed uitzag. We zijn toen eerst maar gaan eten en tegen de tijd dat we terugreden naar het motel was de drukte weg en konden we zonder problemen bij het motel afslaan. Helaas werkt op onze kamer de wifi niet , maar de rest is in orde.

 Enkele feiten

Gereden:  77 Miles (123 km)

Het Weer: 21°C               


Overnachting

HOWARDJOHNSONEXPRESSINNBELLMAWRPHILADELPHIAAREA.jpg 

Howard Johnson Express Inn Bellmawr / Philadelphia Area

341 B South Black Horse Pike

(NJ Turnpike Exit 3, Rt 168 No)

Bellmawr,  NJ  08031  US

Phone: 1-856-931-0700

wyndhamrewards.com 

 


Beoordeling

 Goed. Standaard kamer, alleen geen Wifi in onze kamer.

 


         


Maak een Gratis Website met JouwWeb