/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2016 » 2016-07 Virginia Beach - Seaford

11 mei Virginia Beach - Seaford

     


Waar geweest en Wat gedaan?

Via de Chesapeake Bay Bridge-Tunnel hebben we Virginia Beach verlaten en zijn vervolgens van Virginia via Maryland naar Delaware gereden. 

 

Eastern Shore of VA National Wildlife Refuge

Eastville, VAVerslag

 

Alweer alleen met D ontbeten vandaag, maar het was wel weer lekker genoeg om dat buiten te doen. Tijdens en na het ontbijt hebben we weer flink wat verschillende vogelsoorten gezien in en om de tuin.

DSCN4770_450x600-1.jpg

We hebben nog tot een uur of 11 met D zitten kletsen waarna het voor ons toch echt tijd werd om te gaan rijden. We hadden een rit van dik 200 km op het programma staan. adat alles was ingeladen hebben we van D afscheid genomen. De tank werd nog volgegooid en toen gingen we richting de Chesapeake Bay Bridge-Tunnel. Onze 1e tolweg deze reis. Het kost $13 om deze 17 km lange weg te mogen rijden. 

DSCN4783_800x600-1.jpg

De weg bestaat uit 3 bruggen die met 2 tunnels verbonden zijn waarmee je de Chesapeake Bay oversteekt. Na 3,5 mile vlak voor de 1e tunnel, is een parkeerplaats waar een restaurant, giftshop en een pier is. En een geocache! Het was helaas een beetje mistig waardoor het uitzicht niet geweldig was. Aan de overkant van de Bay zijn we even naar het Eastern Shore of VA National Wildlife Refuge geweest  en naar het dorpje Eastville voor een paar caches. 

DSCN4811_450x600-1.jpg

De tijd vloog weer voorbij en het was inmiddels alweer 14 uur geworden met nog een hoop kilometers  voor de boeg. We waren ook te laat vertrokken. We zetten de vaart erin zover dat kon met 45 en 55 miles per uur. Opeens zagen we langs de weg een Wallmart. We hadden ondertussen weer wat trek gekregen en hebben daar even wat lekkers gehaald voor onderweg. Toen we binnen waren hoorden we plots de regen met bakken uit de lucht komen. Dat hadden ze niet voorspeld vandaag. Gelukkig was het bijna droog toen we naar de auto terugliepen. Wel was het ondertussen al bijna 16:30 uur geworden. We besloten de kronkel langs de kust die we hadden willen rijden maar te schrappen vanwege de tijd en omdat met dit weer het uitzicht toch miniem zou zijn. We reden Maryland binnen waar we nog gauw 2 caches hebben gevonden en reden verder richting het Trap Pond State Park. 

DSCN4818_800x600-1.jpg

Onderweg begon het weer te regenen en tegen de tijd dat we in de buurt van het park kwamen was het bijne 17:30 uur en begon het door het weer toch al vroeger donker te worden. Het park werd dus ook geschrapt en zijn we zonder verder oponthoud doorgereden naar ons motel. Een stukje verder ligt een Pizzahut, dus hebben we niet lang gezocht en zijn we daar heen gewandeld om een lekkere Meat Lover’s pizza te verorberen. Nu nog wat achterstallige verslagen bijwerken en de foto’s moeten maar even wachten. Dat komt later wel.Enkele feiten

Gereden:  187 Miles (299 km)

Het Weer: 16°C            


Overnachting

Motel6Seaford.jpg 

Motel6

24057 Sussex Highway

Seaford, DE 19973

Phone (302) 990-5399

 

https://www.motel6.com/en.html#/home

  


Beoordeling

 Goed. Zeer snelle Wifi. Restaurants vlakbij.


         


Maak een Gratis Website met JouwWeb