/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2016 » 2016-13 New York

17 mei New York

     


Waar geweest en Wat gedaan?

Samen met mijn nicht en haar vriend naar South Manhattan geweest.

911 Memorial

Brooklyn Bridge

South Street Seaport

Grand Central Terminal

 Verslag

 

We gaan vandaag met mijn nicht Judy en haar vriend Chuck naar Manhattan. We hadden afgesproken bij een Starbucks in Forest Hills, vlakbij de flat van een van haar dochters.          ’s Avonds zouden we daar gaan eten met de rest van de familie. Wij namen de metro naar Forest Hills. We hadden nog niks gegeten, dus aten we bij de Starbucks een bagel met creamcheese. Tegen de tijd dat Judy en Chuck zouden komen gingen we alvast naar buiten om nog even een sigaretje te roken. We stonden net buiten toen ze aankwamen rijden. Ze konden geen parkeerplaats vinden, dus stapten wij ook in de auto en ging de zoektocht naar een parkeerplaats verder. Na 20 minuten hadden we eindelijk een plekje gevonden en konden we op weg met de metro naar Manhattan. Als eerste gingen we naar het 911-Memorial. In de voetafdrukken waar de 2 Twintowers van het oude World Trade Center hebben gestaan zijn 2 bassins gemaakt waar het water in wegloopt. Langs de randen staan alle namen van de mensen die zijn overleden bij de aanslag. Heel indrukwekkend.

DSCN5192_450x600-1.jpg

Het nieuwe World Trade Center staat tussen de bassins en eromheen is nog een grote bouwput waar nog 4 torens gebouwd worden.

DSCN5191_450x600-1.jpg

We zijn voor een cache naar de Survivals Fountain gelopen, die vlakbij het 911-Memorial is. Deze is gemaakt voor de mensen die de aanslag overleeft hebben. We vonden de aanwijzing voor de coördinaten van de cache en liepen daarheen. We hadden gedacht op een plek terecht te komen die gerelateerd was aan 911, maar kwamen bij een parkje uit met een speelplaats voor kinderen. Teleurstellend. En toen vonden we ook nog de cache niet. We hebben toen eerst geluncht bij een deli en hebben daarna de metro genomen naar Brooklyn. Van daar zijn we de Brooklyn Bridge richting Manhattan overgelopen. Mooi uitzicht vanaf de brug. Jammer genoeg begon het wat te regenen en stond er een koude wind toen we de brug overstaken.

DSCN5203_800x600-1.jpg

Weer terug in Manhattan (het was gelukkig weer droog) zijn we naar de South Street Seaport gewandeld. Ook hier was volop constructie aan de gang. Het lijkt wel of ze overal aan het verbouwen zijn waar wij komen. We hebben weer volop foto’s geschoten en Judy en Chuck zijn daarna naar huis gegaan.

DSCN5238_800x600-1.jpg

Wij zouden elkaar weer treffen bij Christina, haar dochter, voor het  eten. Wij zijn alleen verder gewandeld. We gingen naar Coentes en Stone street, een paar oude straatjes in Manhattan met cobblestones en oude gebouwen, waar we alweer geen cache konden vinden, en daar begon het weer te regenen. We hadden ondertussen weer honger gekregen en aangezien er verder niks bijzondes in de buurt was gingen we een hamburger eten bij de MecDrek. We zaten net te eten toen Judy belde met het nieuws dat het familie-etentje niet doorging omdat de halve familie aan het overgeven was. We zouden het een dag verschuiven. Hadden we dat maar eerder geweten dan waren we niet naar de MecDrek gegaan maar hadden we verder gezocht om wat fatsoenlijks te gaan eten. Nou ja. We wandelden verder over Broadway, kwamen in Chinatown en namen daar de metro naar het Grand Central Terminal. Dit is het grote station in New York in een schitterend gebouw.

IMG_1215_400x600-1.jpg

Er waren blijkbaar veel vertragingen met de treinen, want het station was stampvol met mensen. Desondanks hebben we toch wat mooie foto’s kunnen nemen. Vanaf het station konden we ook nog het Crysler Building zien. 

DSCN5260_450x600-1.jpg

We waren moe gelopen en hadden geen zin meer om nog lang te zoeken naar een restaurant. Buiten het station hebben we een hotdog gekocht bij een etenskraam. Die zie je hier overal staan. De prijs voor 2 hotdogs? $12, Alsjeblieft, dankjewel! En echt geweldig smaakten ze ook nog niet. We hebben rond 20 uur de metro weer naar huis genomen. Vandaag lagen we vroeg in bed.

 Enkele feiten

Gereden: 0 Miles (0 km)

Het Weer: 17°C           


Overnachting

AirBnBGabeVasili.jpg 

Gabe & Vasili

32-06 47th St,

Astoria, NY 11103

 

https://www.airbnb.nl/rooms/7773352

 


Beoordeling

 Goed. Ruime kamer, zeker voor New Yorkse begrippen. Aardige, behulpzame gastheren. Veilige buurt. Metrostation om de hoek. Goede Wifi, alleen geen fatsoenlijke plaats om te zitten met je laptop.