/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2016 » 2016-09 Ronks - Amish Country

13 mei Ronks - Amish Country

     


Waar geweest en Wat gedaan?

Een rondje door Amish Country.

Covered bridges, gecached en Lititz bezichtigd.

 Verslag

 

Gistermorgen miezelde het, maar vanmorgen regende het wel wat harder. We hebben ons dus niet gehaast, zijn wat langer in bed blijven liggen en hebben alles op ons gemak gedaan. Rond 11 uur zijn we eens gaan ontbijten bij de Ihop en begonnen daarna aan het geplande rondje door het Amish gebied en langs de nodige overdekte bruggen. We begonnen met Hunsecker ’s Mill Bridge.

DSCN4922_800x600-1.jpg

Het regende nog steeds, dus dan is het wel handig dat de bruggen overdekt zijn. De ene na de andere brug volgde en bij de meesten lag ook nog een cache. Dat is dan mooi meegenomen. Rond 14 uur begon het op te klaren, de regen stopte en zowaar de zon kwam te voorschijn. Het werd 25C. We kwamen door het stadje Lititz waar we bij de pretzelfabriek een zachte pretzel kochten. Echt geweldig smaakte die ons niet, maar we hadden weer wat nieuws geprobeerd.

DSCN4955_800x600-1.jpg

De route ging verder via Manheim. We zagen wel genoeg Amish boerderijen, maar door de regen van eerder vandaag waren ze niet op het land aan het werk. Gisteren hebben we meer Amish gezien. Wel zagen we overal Hollandse koeien en hing overal de was aan lange lijnen te drogen. Al zal dat drogen wel tegengevallen zijn in de regen. Toen we bij Lancaster aankwamen hadden we 10 overdekte bruggen gezien. Lancaster  was een behoorlijk grote stad. Veel groter dan we verwacht hadden en het was overal behoorlijk druk. De andere plaatsen waar we doorheen gekomen zijn waren overigens ook groter dan we gedacht hadden. We hadden kleine, ouderwetse dorpen van de Amish verwacht, maar het waren grote, moderne steden, waar heel wat mooie huizen staan. Die konden ons wel bevallen.

DSCN4991_800x600-1.jpg

Aan het einde van het rondje zijn we in Ronks bij het Texas Roadhouse gaan eten. We hadden nog naar de Outlet willen gaan om te shoppen, maar daar was het weer te laat voor. Rond 22 uur kwamen we weer terug in onze kamer om te ontdekken dat de bedden niet gemaakt waren en er niet gepoetst was. Ze hadden alleen nieuwe handdoeken opgehangen. Nee, deze Days Inn valt behoorlijk tegen. Dat zijn we niet gewend van deze keten.

 Enkele feiten

Gereden: 79 Miles (126 km)

Het Weer: 25°C              


Overnachting

DaysInnRonksLancasterEast.jpg 

Days Inn Ronks Lancaster East

34 Eastbrook Road

Ronks PA, 17572

 717-390-1800 

 

 


Beoordeling

Slecht. Moet compleet gerenoveerd worden. Aangekoekte haren in het bad, vieze vloerbedekking. De dekens waren zover ingestopt dat je ze net tot over je middel kon trekken. We hebben dus het bed opnieuw kunnen opmaken. Na de 1e nacht hebben ze de bedden niet opgemaakt en niet gepoetst.


         


Maak een Gratis Website met JouwWeb