/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » Zwitserland 2008 » 2008-7 Innertkirchen (CH)

3 Augustus

Innertkirchen (CH)

     


Na het ontbijt zijn we naar de Aareschlucht gereden.
We zijn deze 1,5 km lange kloof doorgewandeld via loopbruggen boven het water en stukjes tunnel langs de kloof.
Het was erg druk vandaag, maar het was heel mooi om te zien.
 
 
 
AARESCHLUCHT
 
Aan het einde van de kloof zijn we na een kleine pauze omgedraaid en teruggelopen naar de oost-ingang.
Het was net lunchtijd dus hebben we daar bij het restaurantje een hamburger gegeten.
Na de lunch wilden we met de Triftbahn naar de Triftbrücke gaan.
Rond 14 uur kwamen we bij de kabelbaan aan, maar dat wa al te laat om met de kabelbaan omhoog en weer omlaag te kunnen gaan als je ook nog naar die brug wilde wandelen.
We zijn toen maar een stukje verder gegaan naar de Tällibahn. Dat ze die naam nog niet veranderd hebben, hahaha. Bin Laden hebben we in ieder geval niet gezien.
 
TÄLLIBAHN
 
Met de Tällibahn zijn we naar het bergstation gegaan. Daar hebben we bij de Tällihutte op het terras wat gedronken en zijn toen te voet naar het dalstation gegaan.
In 2 uur tijd zijn we 570 meter gedaald.
Via bergweiden en door bossen daalden we af.
 
 
 
Een mooie wandeling, maar een moeilijk begaanbaar pad. Soms net breed genoeg om 2 voeten naast elkaar te zetten. Na al dat dalen waren we blij toen we weer vlakke grond onder de voeten hadden.
Bij het dalstation hebben we even op een bankje in de zon zitten uitpuffen waarna we weer richting hotel reden.
Onderweg hebben we bij Landgasthaus Tänner op het terras wat gegeten.
In het hotel hebben we nog wat gedronken aan de bar voordat we naar onze kamer zijn gegaan.