/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2012

USA 2012


Reis nr 15 naar de USA is alweer in de voorbereiding.

In nov 2011 had Connections weer een actie met goedkopere vluchten. We wilden deze reis naar onze vrienden in Virginia Beach en New England bezichtigen in de herfst stond ook nog op onze verlanglijst. De kalender werd erbij gepakt en de vluchten naar en van diverse luchthavens werden bestudeerd. Uiteindelijk vonden we rechtstreekse vluchten van Brussel naar Washington DC en terug, voor een redelijke prijs. Bij USA-Reisen boekten we een midsize SUV.

Daarna begon het gepuzzel aan de route. Na de 1e ruwe opzet eerst kijken of de route haalbaar is in de 4 weken die we ter beschikking hebben. Al gauw bleek dat het te ambitieus was om ook nog een stuk Canada in de route op te nemen. Dit werd dus geschrapt. Informatie werd verzameld en stukje bij beetje kreeg de route meer gestalte.

Februari stond in het teken van het zoeken naar overnachtingsplaatsen. Geen makkelijke klus in dit deel van Amerika. De prijzen rezen vaak de pan uit en in sommige streken waren de overnachtingsplaatsen maar dun gezaaid. Uiteindelijk is het een mix geworden van hotels, motels, Inns, B&B's, een cabin, overnachten bij vrienden en Rob & Annie van het Alles Amerika forum hebben ons onderdak aangeboden in hun camper als we dakloos zouden zijn. Stoer

Een Whale Watching tour hebben we ook al geboekt in Gloucester, MA.

Deze reis willen we vrienden en familie gaan bezoeken, een aantal grote steden bezichtigen (Washington DC, New York City, Philadelphia, Boston), wandelen in Nationale en State Parks, vuurtorens, watervallen, covered bridges, fall foliage en Amish county bewonderen, naar een vliegshow gaan en onderweg zal er zeker ook nog gezocht gaan worden naar geocaches.


Overnachting voor vertrek

We overnachten de nacht voor we naar Amerika vertrekken in Vilvoorde. Bij dit hotel kunnen we de auto gratis parkeren gedurende onze vakantie.

Hotel The Lodge Vilvoorde
Rondeweg 3
1800 Vilvoorde
Tel +32 (0)2 255 97 70
vilvoorde@lodge-hotels.be
www.lodge-hotels.be/lodge/hotelvilvoorde.html