/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2011 » 2011-22 Flagstaff - Grand Canyon Caverns

22 sep

Flagstaff - Grand Canyon Caverns

     VERSLAG

Vandaag hebben we een korte rit op het programma staan en geen idee hoe we de dag verder zouden invullen.  Dat is even vreemd.
Bij het motel hebben we even naar de Grand Canyon Caverns Inn gebeld om onze reservering van vandaag te bevestigen aangezien we niks meer van hun gehoord hadden nadat ik gebeld had om te reserveren. Maar goed ook, want wij stonden dus niet op de lijst. Gelukkig hadden ze wel een kamer voor ons dus dat is alvast geregeld.
We ontbeten bij Denny’s naast het motel, gooiden de tank vol en reden Flagstaff uit.
Het enige dat we vandaag moeten doen is wat sandwiches of iets dergelijks kopen voor het ontbijt morgen.
We reden over Hwy 40 westwaarts en namen de afslag naar de Authentic  Downtown van Williams.
Deze hadden wij nog niet eerder gezien.
Vlak na de afslag zagen we een bord van “Bearizona”, een safaripark.

Dat “ Bear”  sprak ons wel aan dus zijn we daar eerst heen gegaan.
De entree voor het park was $16 per persoon.
Het 1e gedeelte was een route van 2 miles tussen de dieren door en daarna was nog een soort dierentuin waar de jonge dieren zaten en waar je kon rondwandelen.
Het “safari” gedeelte viel enigszins tegen.
Het park was in stukken met hekken afgezet en in ieder stuk zat 1 diersoort, zoals de Amerikaanse ezel, gewone en witte bizons, Dalsheep, Bighornsheep, wolven en zwarte beren.
De witte bizons en zwarte beren waren wel mooi om te zien, de rest was minder.

Daarna het wandelgedeelte, dat ook niet al te groot was. We hebben lang staan kijken bij de 4 jonge zwarte beren. Prachtig om te zien.

Er werd op diverse plaatsen nog van alles aangelegd, of gerestaureerd, waardoor het park nogal rommelig en lawaaiig was.
We hadden hier toch veel tijd doorgebracht, dus het bezoek aan Downtown moest wat worden ingekort.

Het oude gedeelte van Williams met de Route 66 loop is heel leuk om te zien met alle oude uithangborden, diners en winkeltjes. Dat we hier nog niet eerder geweest zijn? Hier moeten we zeker nog eens terugkomen.
Bij het verlaten van Williams hebben we bij de KFC wat broodjes voor morgen gekocht en zijn weer Hwy 40 opgereden.
We namen de afslag naar Seligman. Daar hadden we nog 2 caches en wat fotostops en zijn we gaan eten bij de Roadkill Cafe.

Toen nog het laatste stuk naar de Grand Canyon Caverns Inn gereden waar we na zonsondergang aankwamen.

Zonder moeite weer een dag goed gevuld gekregen en daarna op tijd naar bed, want morgen gaat vroeg de wekker.


Enkele feiten

Gereden:  109 Miles (174 km)

Getankt: Conoco in Flagstaff $3.569 /Gallon, 13.405 Gallon getankt.

Het Weer: 30°C     


Motel

 

Grand Canyon Caverns Inn
Route 66
Toll Free: 1-877-422-4459
Motel: 1-928-422-3223
Outside U.S.: 928-422-4459 

 

  

 


Motel Beoordeling

Oud motel, maar de kamer was schoon en groot. Jaren 70 inrichting. Was wel gratis Wifi, maar bij onze kamer was geen bereik omdat deze te ver van de lobby af was.

Prima overnachting om naar de Hualapai Hilltop te gaan. Café en eetgelegenheid bij motel, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt.