/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2011 » 2011-12 Escalante - Torrey

12 sep

Escalante - Hanksville

     VERSLAG

We hebben onze plannen voor vandaag omgegooid.
We rolden om 8 uur ons bed uit en de zon scheen al vrolijk tussen de gordijnen door.
Dat ziet er al een heel stuk gezelliger uit dan gisteren.
We nuttigden het ontbijt in de Eatery van het motel waar we ook nog een gratis zak ijs kregen voor de koelbox.
Vanwege de regen van gisteren besloten we om de slotcanyons maar weer eens door te schuiven naar een volgende reis.
We vonden in Escalante nog een paar caches en raakten op de laatste locatie nog in gesprek met een paar Nederlanders.

We reden al cachend verder over de 24 richting Torrey waarbij we voor de 1e  keer in deze vakantie nog andere cachers troffen.

Na Boulder begon de lucht weer te betrekken en kregen we weer een flinke plensbui over ons heen.
In Torrey was het wel weer droog. Daar zijn we eerst bij het visitorcenter gaan vragen naar de toestand van de Cathedral Valley Loop.
Dit is een onverharde weg die we morgen wilden rijden.
In het begin van deze route moet je door een rivier rijden en waar we al bang voor waren was ook zo.
De weg door de rivier was door de regen van de afgelopen dagen niet begaanbaar.
We konden de route vanaf de andere kant beginnen en daarna weer terugrijden, maar ook op dat deel waren delen van de weg weggespoeld.
2 Jaar geleden konden we de route ook al niet doen vanwege de regen.
Hier moeten we dus ook nog een keer voor terugkomen.
We zijn naar de Days Inn in Torrey gegaan en hebben daar onze overnachting van vandaag gecanceld en zijn daarna verder gereden naar Hanksville.
Achter ons zagen we de lucht boven Capitol Reef pikzwart worden en voor ons scheen de zon.

Onderweg hadden we nog 1 cache met als thema een plaats waar een UFO gezien was. De cache moest een buitenaards wezen voorstellen. Heel leuk gemaakt.

Voor ons was de lucht inmiddels ook zeer donker geworden en het zag er naar uit dat wij tussen 2 flinke onweersbuien kwamen te zitten.

We reden daarna maar vlug door naar Hanksville waar ze in het Whispering Sands Motel gelukkig nog een kamer voor ons vrij hadden.
We besloten om hier nu 2 nachten te blijven. In deze omgeving is ook nog genoeg te bekijken en het weer schijnt hier beter, of in ieder geval droger te zijn dan in Torrey.
Bij Blondies tegenover het motel hebben we een hamburger gegeten en omdat het nog vroeg was (18 uur) hebben we nog 2 caches gezocht in de buurt.
Hier was de lucht gelukkig weer opgeklaard.
De caches hadden we gauw gevonden en om 18:30 uur waren we weer in onze kamer waar we nu aan het plannen zijn voor morgen.


Enkele feiten

Gereden:  121 Miles (194 km)

Getankt: Phillips in Torrey $3.849 /Gallon, 11.843 Gallon getankt.

Het Weer: 15 - 20°C      


Motel

 

 

Whispering Sands Motel
90 So. Highway 95,
Hanksville, Utah
001 435-542-3238

 

 

 

 


Motel Beoordeling

Schone kamer.

Goede uitvalsbasis voor Goblin Valley, Little Wildhorse Canyon, Little Egypte.