/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2011 » 2011-11 Hurricane - Escalante

11 sep

Hurricane - Escalante

     VERSLAG

Vandaag weer op tijd op om 7:30 uur.
Het was bewolkt, maar een lekkere temperatuur van 20C.
We wilden een broodje halen bij Subway maar daar stonden we om 9:00 uur voor een gesloten deur. Dus maar weer naar JB’s voor het ontbijt.
Na het ontbijt hebben we de tank volgegooid en zijn teruggereden naar het Sand Hollow State Park.
Hier geld onze Nationale parkenpas niet en moesten we $10 entree betalen.
Het park bestaat uit een aangelegd meer waar gezwommen en gevaren kan worden en eromheen zijn zandduinen waar met quads wordt rondgecrost.
Aangezien wij van dit alles niks deden en alleen kwamen voor het fotograferen viel ons dit park tegen.

Er was minder moois te zien dan we verwacht hadden en 1,5 uur later verlieten we het park weer.
We gingen verder oostwaarts waar we de onverharde Smythsonian Butte Byway wilden rijden.
Maar toen begon het me toch te regenen!
Dat konden we dus niet riskeren met dit weer.
We zijn toen maar via de gewone weg naar Zion National Park gereden waar we in de regen nog  caches hebben gedaan en voor we het in de gaten hadden waren we Zion alweer uit.

Verder ging het richting de Red Canyon.
Het bleef maar regenen en de temperatuur zakte tot 8C.
Daar zaten wij dan in onze korte broek en T-shirt.
Bij het visitorcenter hebben we op het toilet maar even een joggingbroek aangeschoten die binnen handbereik lag en hebben daar nog een cache gescoord.
Gelukkig werd de regen wat minder en bij Bryce Canyon hebben we tussen de buien door nog een wandeling gemaakt naar Mossy Cave en een waterval.

Door de regen was de waterval wel de moeite waard geworden om te bekijken.
Die waterval was tevens onze 100ste cache.
Van Mossy Cave uit zijn we in 1 ruk doorgereden naar het Cirkel D Motel in Escalante. Dit is inmiddels een vaste pleisterplaats voor ons geworden.
In Escalante was het gelukkig droog.
Ze hebben nu ook een restaurant bij het motel en daar hebben we een behoorlijk grote, lekkere T-bone steak achterover geslagen.
De weerberichten voor de komende dagen zien er niet geweldig uit.
Misschien kunnen we de Cathedral Valley Loop weer niet rijden, maar dat zien we morgen wel. Indien dit niet door kan gaan cancelen we de overnachting in Torrey en rijden dan door naar Hanksville. 


Enkele feiten

Gereden:  179 Miles (286 km)

Getankt: Maverick in Hurricane $3.579 /Gallon, 12.06 Gallon getankt.

Het Weer: 15°C    


Motel

 

Circle D Motel
475 West Main Street
Escalante, Utah  ! ;84726
435-826-4297 (local)
www.escalantecircledmotel.com

 

  


Motel Beoordeling

Schone, pas gerenoveerde kamer.

Restaurant bij motel. Goed eten.

Goede uitvalsbasis voor trips naar Grand Staircase Escalante.


         


Maak een Gratis Website met JouwWeb