/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2011 » 2011-06 El Portal - Bishop

6 sep

El Portal - Bishop

     VERSLAG

Het opstaan om 7:30 uur ging moeizaam vandaag.
Niet omdat we te weinig geslapen hadden, maar omdat onze spieren stijf waren van de wandeling van gisteren.
De douche hielp wel een beetje om de spieren wat lost te maken.
We liepen naar het restaurant voor het ontbijt en pakten daarna onze spullen weer in.
We checkten uit bij de lobby en wilden daar nog even onze mail bekijken, want in de lobby was wel wifi.
David kreeg echter geen verbinding.
Bleek toen dat je daar $9 moest betalen om 24 uur gebruik te kunnen maken van de wifi. Wij gingen geen $9 betalen om 5 minuten onze mail te bekijken. Dat moet dan maar wachten tot vanavond.
In El Portal hebben we nog 2 caches gevonden en zijn toen verder gereden naar Yosemite.
We redden eerst naar het parkeerterrein van de Bridalveil waar we met moeite uit de auto kwamen. Vanaf de parkeerplaats hebben we de waterval vereeuwigd en zijn verder gereden.
We hebben weer in de Valley geparkeerd en zijn zo goed en kwaad als het ging naar het Visitorcenter gewandeld. Daar hadden we de afgelopen dagen geen kans voor gehad.
We hebben wat informatie gevraagd over de Merced Grove waar de grote sequoia bomen staan, maar om daar te komen moesten we weer een wandeling maken waarbij we eerst bergaf en terug dus weer bergop moesten wandelen.
Onze lichamen protesteerden al op voorhand.
De bomen werden dus overgeslagen en we reden meteen richting de Tioga Pass waar we het park, zonder een beer te zijn tegengekomen, verlieten.
In Lee Vining zijn we naar het visitorcenter van het Mono Basin gegaan en daana zijn we naar de South Tufas van het Mono Lake gereden.
Hier moesten we weer een stukje wandelen naar de rand van het meer.


Als we weer een tijdje in beweging zijn werken de spieren weer wat beter, maar telkens na het zitten is het weer even doorbijten.
18 Jaar geleden zijn we hier ook al eens geweest, maar toen was het waterpeil een stuk hoger waardoor nu veel minder tufas (rotsen) in het water staan.


Het was wel een mooi gezicht die rotsen met daartussen struiken die in volle bloei stonden met gele bloemen.
Na deze stop zijn we in een ruk doorgereden naar ons motel in Bishop waar we rond 19:30 uur aankwamen.
We kregen een kamer op de 2e verdieping waardoor we met onze spierpijn alles ook nog de trap op moesten sjouwen.
Maar ja, beweging is goed om alles weer los te maken zullen we maar zeggen.
Na het sjouwwerk was het weer tijd om de inwendige mens te sterken dus redden we terug het dorp in naar een Chinees buffet.
Vooral de sushi smaakte daar goed.
Daarna was het tijd voor de was waar David zich over ontfermde terwijl ik de verslagen maakte.
Nu hebben we weer schoon ondergoed en de verslagen zijn weer bijgewerkt.
Wat wil een mens nog meer.


Enkele feiten

Gereden:  178 Miles (285 km)

Getankt: Shell in El Portal $4.899 /Gallon, 11.015 Gallon getankt.

Het Weer: 28°C     


Motel

Welcome to Super 8 Bishop/Sierra Foothills Area

 

Super 8 Bishop
535 S. Main St.
Bishop, CA 93514 US
Phone: 760-872-1386

 

 

 

 

 


Motel Beoordeling

Schone kamer.