/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2011 » 2011-04 San Francisco - El Portal

4 sep

San Francisco - El Portal

     VERSLAG

Vanmorgen was het weer grijs in San Francisco en maar 12C.
We hebben het gehad met het koude weer hier.
De kerk hebben we maar gelaten voor wat die was en na het ontbijt bij Mels Drive Inn hebben we onze spullen gepakt en zijn uitgecheckt uit het motel.
Het is ons nu wel gelukt om de kronkels van Lombardstreet omlaag te rijden en daarna zijn we via de Baybridge San Francisco uitgereden.
Op de brug is een afslag naar Treasure Island, een kunstmatig aangelegd eiland, waar we even naartoe zijn gereden voor een virtual cache en het uitzicht op de skyline van San Francisco.
De Baybridge was goed zichtbaar, maar de Golden Gate Bridge helaas maar wazig.

Dit is de 1e keer in San Francisco dat we de Golden Gate Bridge niet in volle glorie hebben kunnen zien.
We zijn de Bay Bridge verder afgereden naar Oakland en we vervolgden onze weg oostwaarts.
De temperatuur steeg constant hoe verder we het binnenland inreden.
In Livermore zijn we even gestopt om te tanken en hebben we bij de Walmart een koelbox en nog wat andere spullen gekocht.
Die koelbox hebben we nu wel nodig.
Nog geen 100 km van San Francisco af hadden we al een temperatuur van 36C.
Dat was even een verschil van 24 graden met vanmorgen.
We zijn rechtstreeks naar Yosemite National Park gereden om te kijken waar we morgenvroeg de auto kunnen parkeren en waar we de buskaartjes voor de rit naar Glacier Point kunnen ophalen.
Deze kaartjes had ik thuis al telefonisch besteld.
Toen we alle info hadden zijn we naar de Cedar Lodge in El Portal gereden waar we om 20 uur arriveerden. Hier was het 24C. Lekker weertje dus.
We hadden intussen goede honger gekregen en nadat we alle spullen in de kamer hadden gelegd en wat opgefrist waren zijn we naar het restaurant bij de Lodge gewandeld.
Het restaurant zat bomvol en er waren nog wat wachtenden voor ons. Het zou 30 tot 40 minuten duren eer we aan tafel konden gaan.
We kregen een pager mee die zou gaan oplichten en trillen als onze tafel klaar was.
De bar in de lounge zat ook al vol, dus zijn we buiten op een bankje gaan zitten luisteren naar het concert van de krekels.
Na 20 minuten begon onze pager te leven en konden we eindelijk aan tafel.
Gelukkig had het wachten geloond, want het eten smaakte uitstekend.
Daarna terug naar de kamer, waar we helaas geen internetverbinding hebben, en alle spullen voor de wandeling van morgen klaargelegd en op tijd naar bed.

 


Enkele feiten

Gereden:  219 Miles (350 km)

Getankt: B&C in Livermore 3.819 $/Gallon, 8.831 Gallon getankt.

Het Weer: 12 tot 36°C         


 

Motel

Yosemite Cedar Lodge
9966 Hwy 140 / PO Box C
El Portal, CA 95318
UNITED STATES
209-379-2612
Email: sales@yosemiteresorts.us

 

  

 


Motel Beoordeling

Mooie, grote, schone kamer met balkon.

Goed restaurant bij motel.


         


Maak een Gratis Website met JouwWeb