/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2011 » 2011-03 San Francisco

3 sep

San Francisco

     


VERSLAG

Vanmorgen stonden we om 8 uur op en was de lucht grijs.
We zijn gaan ontbijten bij de Ihop die ook vlak bij ons motel ligt en besloten om ’s middags pas verder te gaan met de 49 mile drive in de hoop dat de lucht dan opgeklaard zou zijn.
We reden naar downtown om bij Best Buy te vragen of zij het probleem met mijn laptop op konden lossen.
In het motel hadden ze ons een adres gegeven waar die winkel zou liggen, maar daar aangekomen zagen we van alles, maar geen Best Buy.
Dan maar naar het kronkelstukje van Lombardstreet om daar ook omlaag te rijden.
Eindelijk boven aangekomen was het daar zo druk dat de politie het verkeer stond te regelen en de auto’s die vanaf onze kant kwamen moesten allemaal rechtdoor rijden.
Helaas pindakaas. Geen kronkels voor ons. De rij die van de goede kant kwam was zo lang dat we geen zin hadden om daarin te gaan staan wachten.
We hebben de auto in een parkeergarage gezet en zijn naar Fisherman’s Warf gewandeld. Het was goed druk omdat het Labor Day weekend is. Diverse straatartiesten lieten hun kunsten zien en horen. We vonden hier ook een virtual cache en zijn nog naar Pier 39 gewandeld om naar de zeeleeuwen te kijken.

16 Jaar geleden lagen alle docks vol met zeeleeuwen, maar nu waren er lang niet zo veel zeeleeuwen als toen.
Tegen 14 uur kregen we trek en hebben een paar crabcakes op de vuist gegeten.
De lucht begon open te breken en we gingen op weg om de 2e helft van de 49 mile drive te gaan doen. Eerst nog even wat boodschapjes gedaan bij de Safeway die bij de parkeergarage lag.
Hierdoor kregen we 1,5 uur gratis parkeren. Met een uurtarief van $6 scheelde dat toch weer. Uiteindelijk waren we nog $24 kwijt aan parkeergeld.
We reden naar de Twin Peaks en hoe hoger we kwamen, hoe mistiger het werd.
Boven hadden we dus totaal geen uitzicht en koud dat het daar was.
De cache die daar op ons lag te wachten, hebben we dus maar mooi laten liggen.
We reden weer omlaag en daar was het weer zonniger.
We bekeken de rest van de route en zagen dat we die stukje bij beetje al bijna helemaal gereden hadden de afgelopen dagen. Dus in feite waren we klaar met de route. We reden terug naar het motel, parkeerden daar de auto en wandelden naar Ace Wasabi’s, een sushi restaurant op Steiner Street.
Een echte aanrader. We hebben hier heerlijk gegeten.


Daarna terug naar het motel en wat verslagen geschreven.


Enkele feiten

Gereden:  20 Miles (32 km)

Het Weer: 15°C      


Motel 

Exterior

 

Days Inn San Francisco - Lombard
2358 Lombard Street
Hwy-101 (Lombard Street)
San Francisco, CA 94123 US
Phone: 415-922-2010

 

 

  

 


Motel Beoordeling

Schone kamer. Pas gerenoveerd. Gratis parkeren.