/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2011 » 2011-02 San Francisco

2 sep

San Francisco

     


VERSLAG

Zoals gewoonlijk tijdens een 1e nacht in Amerika, hebben we ook deze keer niet in 1 ruk door kunnen slapen en om 6 uur zijn we al opgestaan.
Toen we weer schoon en toonbaar waren en de bagage zover als nodig omgeruimd hadden, zijn we weer naar Mels Drive Inn gewandeld.
Volgens Adrie van het Alles Amerika forum was het steak & eggs ontbijt daar geweldig goed.
Zo komt het dus dat wij om 8 uur ’s morgens al achter een biefstuk met eieren zaten.

Het smaakte inderdaad heel goed. Het lijkt wel raar, maar eigenlijk kan je beter een biefstuk dan bacon bij de eieren eten. Dat is lang niet zo vet.
We wandelden terug naar het motel om de auto te halen en reden eerst naar Alamo Square. De zon scheen heerlijk en we hadden een mooi uitzicht op de victoriaanse huizen met de skyline van San Francisco op de achtergrond.
Daar hadden we ook onze 1e Amerikaanse geocache te pakken.


Na genoten te hebben van de zon en het uitzicht zijn we door het park teruggewandeld naar de auto en zijn we begonnen met de 49 mile drive.
Dit is een route langs vele bezienswaardigheden van San Francisco.
We kwamen eerst in het centrum en reden naar Fischerman’s Warf.

Het Palace of Fine Arts hadden we nog niet eerder gezien. Hier hebben we nog wat gewandeld. De route voerde ons verder naar Presidio. Daar was helaas de weg afgesloten en moesten we en stuk van de route over slaan. We wilden de route onderbreken om de Golden Gate Bridge over te steken voor het uitzicht op San Francisco maar ondertussen was de lucht helemaal dichtgetrokken en de brug lag in de mist.

Dan maar verder met de route en zo kwamen we in het Golden Gate Park.
Het was ook flink afgekoeld en vanwege de bewolking besloten we om daar de route af te breken omdat het uitzicht vanaf Twin Peaks ook niks zou zijn en morgen het 2e gedeelte te rijden.

We reden terug naar het motel waar we om 15 uur aankwamen en besloten om naar Fischerman’s Warf te lopen om daar te gaan eten.
Vanaf ons motel tot het kronkelstukje van Lombard was een wandeling van zo’n 1,5 mijl (3 km). Het laatste stuk ging behoorlijk steil omhoog.
Boven aangekomen keken we omlaag op de haarspeldbochten in dat stukje weg.
Het was daar goed druk met toeristen en een lange rij auto’s stond te wachten om daar naar beneden te rijden.


Wij wandelden naar beneden en probeerden nog om daar een cache te vinden.
In feite ligen daar meerdere caches verstopt onder dezelfde naam en is het voldoende om 1 van die caches te vinden om te kunnen loggen.
We hebben op 2 coördinaten gezocht, maar niks kunnen vinden.
We hebben de rest van de coördinaten maar niet meer geprobeerd daar in die drukte.
Vanaf de kronkels was het nog bijna 1 mile wandelen naar Fischerman’s Warf.


In een van de vele restaurant hebben we genoten van garnalen, krab en coquilles.
We zijn daarna nog langs wat winkeltjes gewandeld en hebben daar nog een lens gekocht voor David’s  fotocamera en voor mijn videocamera.
Daarna volgde nog een lange wandeling terug naar het motel waar we om 22 uur weer aankwamen.
Toen was het tijd om aan de verslagen te beginnen.
Voor de vakantie hadden we nog een nieuwe batterij in mijn laptop laten zetten, maar de interne datum klopt nog niet. Verder krijg ik een foutmelding dat Windows niet goed was afgesloten en vind de PC geen netwerkverbindingen.
Gelukkig heeft David een netbook gekocht voor de vakantie en kunnen we via zijn PC internetten en het verslag uploaden. Het gaat alleen wat omslachtiger nu en kost wat meer tijd.


Enkele feiten

Gereden:  39 Miles (62 km)

Het Weer: 17°C          


Motel 

Exterior

 

Days Inn San Francisco - Lombard
2358 Lombard Street
Hwy-101 (Lombard Street)
San Francisco, CA 94123 US
Phone: 415-922-2010

 

  

 

 


Motel Beoordeling

Schone kamer. Pas gerenoveerd. Gratis parkeren.


         


Maak een Gratis Website met JouwWeb