/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2009 » 2009-03 Kanab - Page

18 Mei

Kanab - Page

     

 
Vanmorgen liep om 6:30 uur de wekker af.
We hebben prima geslapen. Totaal geen last van de jetlag gehad.
Na het uitchecken zijn we, zoals altijd in Kanab, gaan ontbijten bij Houston’s Trails End restaurant.
Om 9 uur waren we bij Terry Aldermann voor onze tour naar de Coyote Buttes South.
Via internet had ik een permit kunnen krijgen om naar dit gebied te gaan.
Wij reden achter Terry aan tot de House Valley Rock Road waar wij onze wagen parkeerden.
Wij moesten vandaag verder rijden naar ons motel in Page en op deze manier hoefden we niet 2x dezelfde weg te rijden.
We stapten bij Terry in de wagen en gezamenlijk ging het verder naar de Coyote Buttes South (CBS).
De House Valley Rock Road was in zeer slechte staat.
Terry vertelde ons dat alle dirtroads in Kane County al lang niet meer onderhouden waren vanwege een conflict tussen de county en het BLM (Bureau of Land Management) over het beheer van deze wegen.
Voorheen had de county het beheer en werden de wegen regelmatig door de county onderhouden, maar een lokale rechtbank heeft het beheer aan het BLM toegewezen. Het BLM heeft echter niet de middelen om de wegen te onderhouden en de county doet dat nu dus niet meer. Momenteel wordt het verder uitgevochten bij een hogere rechtbank.
We rammelden intussen vrolijk verder tot de afslag richting CBS.
Het 1e stuk van die weg is dezelfde als de weg naar White Pockets waar we 2 jaar geleden met Terry heen zijn geweest.
Deze weg was nu ook een stuk slechter als toen. Het grootste deel van de weg naar CBS ging door diep zand, maar Terry reed zijn wagen daar probleemloos doorheen.
Onderweg zagen we hier en daar wat bloeiende cactussen.
 
 
Bij Pawhole werd de wagen geparkeerd en gingen we samen op weg naar de rotsformaties. De 0,25 mile die we tot de 1e rotsen moesten afleggen moesten we in de volle zon door los zand ploeteren. Veel dieper en losser zand dan gisteren. Maar gelukkig was het vandaag niet zo heet als gisteren. Nu was het maar 37˚C. We liepen eerst naar de Red Grotto, wat geen echte grot is, maar meer een soort amphitheater. Daar konden we even van de schaduw genieten.
De zandsteenrots had mooie gekleurde strepen en fragiele richels.
 
 
 
Na het nodige fotowerk zijn we verder gelopen en de rotsen opgeklommen. Dit liep een stuk prettiger op die slickrock.
Boven aangekomen vonden we een paar grote stenen die half rood en half geel gekleurd waren. Ook in de rotsbodem en wanden liepen die strepen door.
 
 
De vreemde rotsvormen en de schitterende uitzichten waren een lust voor het oog.
 
 
Tot 15 uur hebben we daar rondgewandeld en gefotografeerd. Toen zijn we weer teruggeploeterd door het zand naar de auto. We hadden 2 uur nodig om weer terug te rijden tot de plaats waar onze auto stond, dus hadden we geen tijd meer om nog verder de CBS in te rijden waar de meest interessante rotsvormen te vinden zijn.
Ook vandaag was het te heet om te grote inspanningen te doen en voor deze rotsen zouden we een veel langere wandeling door het zand moeten maken. We merkten deze trip ook dat Terry toch te oud begint te worden voor dergelijke ondernemingen. Hij is nu 68 jaar oud en we moesten vandaag regelmatig op hem wachten omdat het lopen hem te zwaar viel.
Op de weg terug naar onze auto zagen we onderweg nog een Great Western ratelslang langs de weg.
 
 
 
Bij onze auto aangekomen, hebben we afscheid genomen van Terry en zijn we naar Page gereden.
In Page wonnen we weer 1 uur omdat daar niet word meegedaan aan de zomertijd.
Bij het inchecken in het motel lag er een briefje voor ons klaar van Henk Auwema en Raymond den Hilster, 2 leden van de USA4ALL discussiegroep. Vanavond heben we met hun een afspraak om gezamenlijk te gaan eten. Op de kamer hebben we eerst het zand en vuil van ons afgespoeld en net voordat we de deur uit wilden gaan belde Raymond om te zeggen dat ze wat later bij het restaurant zouden zijn.
Wij zijn toch op de afgesproken tijd gegaan, want behalve Henk, zijn vrouw Jacqueline en Raymond, zouden we daar nog 4 Belgen treffen waarvan Walter Heyligen ook een lid is van de USA4ALL discussiegroep.
Wij kwamen bijna gelijk met Walter, Gerda, Luc en Lucienne aan bij de Dam Bar & Grille. Na de kennismaking en al wat over ons favoriete onderwerp Amerika gesproken te hebben, besloten we om alvast het restaurant in te gaan. We zaten goed en wel toen ook de rest van het gezelschap arriveerde. Na over en weer kennisgemaakt te hebben waren we al vlug in geanimeerde gesprekken gewikkeld.
 
 
Het eten en het gezelschap waren uitstekend en de avond vloog voorbij.
We hebben de tent bijna gesloten toen we naar buiten gingen.
Nadat we elkaars wagens bewonderd hadden (we hebben allemaal een witte huurauto), hebben we afscheid van elkaar genomen en zijn we weer ieder ons weegs gegaan.
Gezellig zo’n minimeeting in ons aller favoriete land.
 
 
 
Super 8 - Page / Lake Powell
649 South Lake Powell
Hwy 89 North, 1st Page Exit
Page, AZ 86040
928-645-5858
 
Het weer vandaag
 37°C
Zon
Geplande afstand USA
118,7 km
74,2 miles
Vandaag gereden
128,2 km
80,1 miles
Totaal gereden
605,5 km
378,4 miles
 

         

Maak een Gratis Website met JouwWeb