/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
De-volletjes-reizen.jouwweb.nl
Home » REISVERSLAGEN » USA 2006 » 2006-1 Urmond - Los Angeles

2 Sep

Nederland - Los Angeles

    

Vandaag liep de wekker al om 5:30 uur af. Het wordt een lange dag.
De laatste spullen voor de reis worden ingepakt en we ontbijten op ons gemak.
Om 7:45 uur staat Peter voor de deur.
De bagage wordt in zijn auto geladen en om 8:00 uur vertrekken we naar Den Bosch.

Om 9:15 uur komen we bij JW en Daisy aan, die de koffie en vlaai al klaar hadden staan.
Om 10:00 uur wordt onze bagage overgeladen van Peter’s auto in die van JW & Daisy en gaat de reis naar Schiphol verder nadat we afscheid genomen hebben van Peter.
We arriveren rond 11:00 uur op Schiphol.
JW & Daisy brengen ons naar binnen waarna we afscheid van hun nemen om de bagage in te checken.
Gisteren had ik ons al on-line ingecheckt en de boardingpassen uitgeprint, maar omdat de bagage balie niet bemand was moesten we nog een half uur in de in-check lijn staan om de bagage af te leveren. Dit ging verder probleemloos.
Ook bij de douane konden we na controle van de passen zo doorlopen.
Om 13:05 uur begon het boarden.
Ook hier waren we zo door de douane heen.
Ik vroeg aan de beveiligingsbeambte of ik een flesje zoutoplossing voor de lenzen mee mocht nemen. Dat moest de luchtvaartmaatschappij beslissen zei hij.
Hij zei meteen erbij dat wanneer ze het flesje niet opmerkten, we gewoon onze mond moesten houden. Hoezo verscherpte beveiliging?
Het flesje is dus niet opgemerkt en vrolijk meegereisd naar Amerika.

De vlucht verliep voorspoedig en 10 uur later kwamen we om 17:00 uur in Houston aan.
Daar haalden we onze bagage op en waren we ook weer vlug door de douane. Toen de koffers weer ingecheckt en op weg naar onze Gate.
Onze aansluitende vlucht zou om 21:10 uur vertrekken, maar we hadden al op de boardingpassen gezien dat deze verschoven was naar 19:07 uur.
Omdat alles zo vlug verlopen was met de bagage en de douane haalden we dit gelukkig gemakkelijk.
We zaten schuin achter elkaar deze vlucht, maar we hebben elkaar niet zo zeer gemist omdat we beiden het grootste deel van de vlucht geslapen hebben ?
3 Uur later landden we om 20:36 op LAX in Los Angeles.
Hier was alle bagage gelukkig ook goed aangekomen.
We hebben de shuttle van Alamo genomen naar het autoverhuurbedrijf.
Daar werd de gewonnen tijd door de vervroegde vlucht weer teniet gedaan.
We hebben meer als een uur in de rij gestaan eer we aan de beurt waren.
De formaliteiten gingen vlug en we stonden zo buiten waar we zelf een auto konden uitzoeken uit 2 rijen.

We hebben een zilvermetallic Chevrolet Trailblazer LS uitgezocht. Eenzelfde auto als we vorige keer hadden.

M.b.v. het navigatiesysteem van Microsoft Streets en Trips op de laptop hadden we ons motel zo gevonden. Het werkt perfect.
Om 23:00 uur waren we op onze kamer.
Eerst werden de 1e benodigdheden uitgepakt en een uurtje later zijn we bij Denny’s, naast het motel, nog wat gaan eten. Om 01:30 uur kukelden we doodvermoeid in bed.

         

Maak een Gratis Website met JouwWeb